پرکاربرد ترین دستکش های ایمنی

در انجام انواع کارهای صنعتی و کارگاهی، رعایت نکات ایمنی و استفاده از وسایل و ابزارالات ایمنی از مهم ترین فاکتور های شروع یک پروژه ایمن می باشد که باید به آن توجه داشته باشیم. دستکش ایمنی یکی از آن وسایلی است که حین انجام کار های صنعتی باید از آن استفاده شود تا از حوادث وخطرات احتمالی پیشگیری کند. دستکش های ایمنی انواع مختلفی دارند که بسته به نوع کار و فعالیت یک کارگر یا مهندس یا هر فرد دیگری از آن استفاده میشود. در ادامه، پرکاربرد ترین دستکش های ایمنی را در این مقاله برای شما عزیزان بررسی خواهیم کرد.

چرا باید از دستکش ایمنی استفاده کنیم؟

دستکش ایمنی وسیله ای حیاتی برای محافظت از دستان ما می باشد. و از دستان ما در برابر انواع حوادث مانند ضربه، مواد شیمیایی و حرارت محافظت می کند. جنس دستکش ها با توجه به نوع کاری که انجام میدهیم متفاوت است و آنها را از لحاظ تقسیم بندی می توانیم به سه نوع جنس آن و کاربرد آن و نوع شغلی که میخواهیم از دستکش در آن استفاده کنیم تقسیم و طبقه بندی کنیم.

انواع دستکش های ایمنی

همانطور که در بالا اشاره شد، نوع و جنس دستکش را باید با توجه به شغل و فعالیتی که میخواهیم انجام دهیم، انتخاب کنیم. در ادامه  11 نوع از پرکاربردترین و محبوب ترین دستکش ها را بررسی خواهیم کرد :

1- دستکش ایمنی چرمی و جوشکاری

دستکش چرمی جوشکاری

این نوع دستکش باید مقاوم در برابرحرارت پاره شدن، سوراخ شدن و خراشیدگی باشد. جنس این دستکش از دو لایه چرم گاوی ضخیم می باشد، که باعث طول عمر دستکش شده و آن را در برابر هر نوع ضربه و شعله و مواد مذاب مقاوم ساخته است.

2- دستکش ایمنی ضد برق

دستکش ایمنی ضد برق

دستکش ایمنی ضد برق از مهمترین دستکش های ایمنی محسوب میشود. این دستکش عایق مناسبی در برابر اتصالات برقی می باشد و در کارگاه های برق مورد استفاده قرار میگیرد. مهندسان طراحی انواع دکل های برقی و همچنین تکنسین های برق از این نوع دستکش استفاده میکنند. این نوع دستکش به دلیل جنس لاتکسی خود در برابر شوک های الکتریکی کاملا مقاوم می باشد و جریان الکتریسیته را از خود عبور نمیدهد. قیمت این نوع دستکش با توجه به نوع کلاس آن از 100 هزارتومان تا 2 میلیون تومان می باشد. میزان ولتاژ تعیین شده برای هر دستکش با توجه به کلاس آن متفاوت خواهد بود و نباید بیش از حد مجاز آن به دستکش ولتاژ وارد شود. و همچنین دست کش هایی که دارای سوراخ و یا نشتی می باشند به هیچ عنوان نباید مورد استفاده قرار گیرد.

3- دستکش ایمنی حرارتی

جنس دستکش های ایمنی حرارتی از الیاف نسوز می باشد، به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر گرما با حرارت بسیار بالا را دارا هستند. این دستکش ها به نوعی نسوز هستند و با توجه به نوع پارچه ای که در این دستکش ها مورد استفاده قرار گرفته، میزان درجه حرارتی که به آن ها میتوان وارد کرد متفاوت می باشد. سه نوع پارچه ی آلمینیومی، پارچه حرارتی و پارچه چرمی از اصلی ترین پارچه هایی هستند که در ساخت دستکش های حرارتی به کار میروند.

4- دستکش ایمنی ضد ضربه

دستکش ایمنی ضد ضربه

این نوع از دستکش ها برای محافظت از انگشتان دست در مقابل ضربات شدید در کار های ساختمانی و مانند آن، استفاده می شوند و مقاومت بسیار بالایی در برابر برخورد اجسام سخت و سنگین با دست را دارند. معمولا این نوع از دستکش ها از جنس کپسول های ضد ضربه، لاتکس و پلی استر ساخته و تولید می شوند. این دستکش در برابر مواد روغنی و رطوبتی کاملا مقاوم می باشد و می توان در هر محیطی همچون محیط های خشک و رطوبتی براحتی از آن استفاده کرد. از مزایای این دستکش میتوان به طراحی ارگونومیک آن، کاربرد گسترده در صنایع سنگین و همچنین قیمت مناسب آن اشاره کرد.

5- دستکش ایمنی کلراید

دستکش ایمنی کلراید

دستکش ایمنی کلراید دستکشی مقاوم در برابر انواع مواد شیمیایی ونفتی میباشد. شکل و نوع طراحی دستکش کلراید به نوعی میباشد که کاربر به راحتی میتواند از آن استفاده کند. جنس این دستکش از مواد PVC میباشد که از کاربرد های اصلی آن میتوان به انواع صنایع از جمله تراشکاری، کار های ساختمانی و همچنین نگهداری وتعمیر انواع ماشین آلات صنعتی اشاره کرد.

6-دستکش ایمنی باغبانی

دستکش ایمنی باغبانی

این نوع دستکش مناسب برای انجام کارهای کشاورزی و باغداری میباشد و از دستان کاربر در برابر انواع سموم گیاهی و تیغ و ابزاآلات، آبیاری و … محافظت می کند. دستکش های باغبانی از مواد مختلفی همچون نخ، الیاف مصنوعی و چرم نیز ساخته و تولید می شوند و مقاومت بسیار بالایی در برابر ساییدگی و سوراخ شدن نیز دارند. از این نوع دستکش ها معمولا در مواردی همچون گلکاری، باغبانی و در گل فروشی ها نیز کاربرد دارد.

7-دستکش ایمنی نجاری

دستکش ایمنی نجاری

دستکش ایمنی نجاری که کاربرد اصلی آن، هنگام کار و استفاده از چوب میباشد، یکی از دستکش های مقاوم و ایمن در برابر خراش و ساییدگی است. و شخص را در برابر خطرات احتمالی کار با دستگاه برش مقاوم و ایمن می سازد. این دستکش دارای لایه ضد برش است که بافت محکم و مقاومی دارد و میتوانیم الوار های سبک و سنگین را به راحتی جا به جا نماییم. در هنگام انجام کارهای نجاری میتوانیم از دستکش لاتکس، وینیل، ضد اسید و یا همچنین دستکش عایق برق نیز استفاده نماییم.

8-دستکش ایمنی سربی

دستکش ایمنی سربی

دستکش سربی از جمله دستکش هایی است که میتواند در برابر اشعه های ایکس و رادیو اکتیو ایمن و مقاوم باشد ومیتوان گفت در صنعت پزشکی بسیار پرکاربرد است. دستکش های سربی شامل دو نوع، سربی معمولی و سربی لاتکس میباشد که یک لایه پلاستیکی نیز دارند. از این نوع دستکش در تصویربرداری های پزشکی و هسته ای بسیار استفاده می شود. از مزایای این نوع دستکش می توان به طول عمر بالا، قابل شستشو بودن، ضد میکروب بودن،ضد حساسیت و ضد الکتریسیته بودن اشاره کرد.

9-دستکش فلزی

دستکش ایمنی فلزی

دستکش فلزی از مقاوم ترین نوع دستکش ها محسوب میشود، که آن را با نام دستکش ایمنی زنجیری هم می شناسند. جنس آن همانطور که مشاهده می کنید از فلز است و در انجام کار های پر خطر همچون: مکانیکی ها، قصابی ها، کشتارگاه ها و … مورد استفاده قرار میگیرد.

10-دستکش ایمنی ضد آب

دستکش ایمنی ضد آب

این دستکش همانطور که از اسمش مشخص است، دستکشی است کاملا مقاوم در برابر نفوذ آب، که معمولا جنس این نوع دستکش ها پلاستیکی و نایلونی می باشد تا از نفوذ آب جلوگیری کند.

11-دستکش ایمنی کار

دستکش ایمنی کار

ودر آخر، میرسیم به ساده ترین و در عین حال یکی از پرکاربرد ترین دستکش های ایمنی. این دستکش در انواع کار ها و جهت حفظ ایمنی دست قابل استفاده است. این نوع دستکش کمترین ایمنی را در میان انواع دستکش ها داراست و معمولا برای انجام کار های سبک از آن استفاده میشود. از مهمترین ویژگی های این دستکش میتوان به انعطاف و خوش دست بودن آن، همچنین مقاومت در برابر انواع تنش های فیزیکی اشاره کرد.

البته که بسیاری دیگر، از انواع دستکش های ایمنی، جهت انجام کار در مشاغل دیگر وجود دارد ، اما 11 نوع از مهمترین و پرکاربرد ترین آنها را در این مقاله برای شما کاربران عزیز معرفی و بررسی کردیم، این دستکش ها، از مهمترین دستکش های موجود در بازار می باشند، که بیشترین استفاده را در میان کاربران دارد. امیدواریم که با مطالعه این مقاله  بتوانید انتخابی راحت تر و مناسب تر برای خرید دستکش ایمنی مورد نظرتان داشته باشید.

همچنین جهت بررسی و مشاهده انواع دستکش های ایمنی، می توانید به صفحه فروش انواع دستکش ایمنی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *