فیلتر میکرونی

شرکت آب و فاضلاب و برخی از منازل به‌منظور تصفیه آب شهری از انواع فیلترها استفاده می‌کنند تا سالم‌ترین آب آشامیدنی را در اختیار داشته باشند. فیلترهای کربنی، شنی و میکرونی از انواع سیستم‌های فیلتراسیون هستند که برای انجام این مهم، مفید واقع می‌شوند. عملیات فیلتراسیون روندی است که در طی آن ذرات معلق و ناخالصی‌های آب تفکیک می‌شود.

روش‌های مختلفی برای فیلترکردن آب وجود دارد. قبل از استفاده از سیستم‌های پیشرفته، به‌کاربردن هر نوع سیستم فیلتری به‌عنوان یک تصفیه اولیه، یک امر مهم و ضروری خواهد بود. فیلتراسیون میکرونی همان گونه که گفته شد جز سیستم‌های پیش تصفیه است و برای حذف ذرات میکرونی آب به کار می‌رود.
برای حذف دقیق‌تر ناخالصی از فیلتر کارتریج سایز ۵۰ تا ۸۰ میکرونی استفاده می‌کنند. اگر درصد آلودگی آب زیاد باشد، روند فیلتر کارتریج بعد از فیلترهای کربنی و شنی مورداستفاده قرار می‌گیرد تا بتواند تصفیه نهایی را انجام دهد. جایگاه قرارگرفتن فیلترهای میکرونی در داخل محفظه‌ای به نام هوزینگ است. این نوع فیلتر که یک سیستم رایج به شمار می‌رود، توسط متریال مصنوعی و طبیعی تشکیل گردیده است.

در سیستم‌های تصفیه‌کننده آب ممبران‌ها حفاظت از آنها بسیار اهمیت خواهد داشت به همین برای ایمنی آن از یک فیلتراسیون میکرونی بهره می‌گیرند. درباره طول عمر هر فیلتر میکرونی باید گفت که دوام آنها بر حسب آبی که وارد فیلتر می‌شود و میزان آلودگی آن، یک تا شش ماه برآورد می‌شود.

فیلتر میکرونی

ویژگی فیلتر میکرونی

فیلتراسیون‌های میکرونی به‌موجب وظایف مهمی که دارند باید از مشخصات فنی خاصی برخوردار باشند تا بتوانند در کنار مراحل فیلتر کربنی و شنی، کار خود را به نحو استاندارد انجام دهند. قدرت حذف ذرات معلق و جذب آنها به خود، فیلتراسیون قوی، تفکیک انواع ویروس و باکتری، دوام بیشتر، عدم به نیاز به تعویض فیلتر در کوتاه‌مدت، دوام و استحکام در برابر انواع مواد شیمیایی مضر و افت فشار پایین از مشخصات کاربردی این فیلترها می‌باشد.

استفاده از پلی‌پروپیلن برای ساخت کارتریج، سازگاری با نوع آب زیرزمینی و سطحی، ظرفیت بالای نگهداری آلایندگی‌های آب، فیلتراسیون باکیفیت ثابت در زمان استفاده از فیلتر میکرونی، توانایی فیلتر ۰/۲ تا ۲۰ میکرون، دمای استاندارد ۴ تا ۴۸ درجه، به‌کاربردن food grade ها، طعم و بو ایجاد نکردن در آب، و استحکام در برابر اسیدیته‌ها از ویژگی‌های فنی این فیلترها می‌باشد.

کاربرد فیلتر میکرونی

کلیه صنایعی با مایعات خصوصاً آب، کار می‌کنند به فیلتراسیون احتیاج دارند تا آن را تصفیه کرده و ذرات معلق را از آن حذف نماید. دستگاه تصفیه اسمز معکوس، صنایع شیمیایی مانند داروسازی، صنعت غذا، میدان‌های نفت و گاز و صنعت پتروشیمی، صنایع بویلر و دیگ بخار، فیلتر آب‌های سطح زمین، صنایع فلزات و فولاد، صنایع ساختمان‌سازی، تصفیه آب منازل مسکونی، تفکیک آلایندگی قبل از رسیدن آب به ماشین سختی گیر رزین، کارخانه سازنده تصفیه‌کننده‌های خانگی، کارخانه‌های آب‌معدنی و نوشابه، تصفیه آب استخر، تصفیه برج‌های گردشی آب در کارخانه و سیستم‌های خنک‌کننده، حذف آلایندگی‌ها قبل از ورود به دستگاه uv و درنهایت مصارف آزمایشگاهی همگی از کاربردهای فیلترهای میکرونی هستند.

اندازه فیلتر میکرونی

مؤلفه‌های مهمی برای دسته‌بندی فیلترهای کارتریج میکرون وجود دارد که یکی از آنها قطر فیلتر است. براین‌اساس تمام فیلترهای این گروه به سه دسته big one، کارتریج اسلیم و جامبو تقسیم‌بندی می‌شوند. قطر فیلترهای کارتریج جامبو در حدود 4.5 اینچ می‌باشد و سایز آنها در بازه ۱۰ تا ۴۰ اینچی تولید می‌گردد. متریال سازنده فیلتر جامبو ممکن است الیاف یا نخ باشد که ظرفیت بالای نگهداری آلایندگی‌ها و درنتیجه تعداد تعویض کمتر از ویژگی‌های این فیلتر خواهد بود.

قطر اسلیم‌ها از نوع جامبو کمتر بوده و در حدود 2.5 اینچ است و اندازه‌های آن با نمونه قبلی شباهت دارد. نخ و الیاف در این نوع فیلتر نیز حکم مواد سازنده را دارند. روند تصفیه آب در ضخامت این فیلتراسیون به‌صورت سلسله‌مراتبی انجام می‌شود. دلیل این

سلسله‌ مراتبی بودن تصفیه آب، تفاوت قطر فیلتر اسلیم از خارج به داخل است چنان که منجر به افزایش طول عمر و جذب بالای جذب ذرات معلق خواهد شد.
درنهایت فیلترهای منسوب به big one که ماده تشکیل‌دهنده آن از پلی‌پروپیلن ساخته شده و برای فیلتراسیون آب مفید واقع می‌شود. این فیلترهای برای جریان بالای آب استفاده می‌شود. سایزهای این فیلتر ۲۳ و ۴۰ اینچی خواهند بود که توانایی تفکیک میکرونی و ذرات معلق بالایی دارند.

اندازه فیلتر میکرونی

انواع فیلتر میکرونی

فیلتراسیون آب برای تصفیه بهتر نیاز به فیلترهای دقیق‌تری دارد تا حتی‌الامکان بیشترین ذرات را به خود جذب کند؛ فیلتراسیون میکرونی به این نیاز پاسخ می‌دهد. آب‌های زیرزمینی و سطحی هر دو می‌توانند از فیلتر میکرونی استفاده کنند. یکی از عوامل طبقه‌بندی این فیلترها جنس و مواد سازنده آنهاست که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد. گروه اول فیلترها با نخ ساخته شده‌اند که به آنها کارتریج نخ تابیده شده گفته می‌شود و دارای توانایی بالا در تصفیه آب می‌باشد. تصفیه آب اسمز معکوس از کارتریج نخی برای تصفیه آب داخلی خود استفاده می‌کند.

تولید آب بدون گل‌ولای و زلال و فیلتر دقیق‌تر از فیلتراسیون شنی، از تأثیراتی است که یک کارتریج نخی در روند تصفیه از خود به‌جای می‌گذارد. قابلیت شستشو و استفاده مجدد از کارتریج‌های نخی، ویژگی بارز آنهاست. میزان آب ورودی به این فیلترها در چگونگی عملکرد و کارایی کارتریج‌های نخی مؤثر است. درصورتی‌که آب ورودی مقدار زیادی آلایندگی داشته باشد، دفعات و زمان تعویض کارتریج نخی کاهش خواهد یافت.

نوع دیگری از فیلترهای میکرونی از الیاف pp ساخته شده‌اند که وظیفه تفکیک آلایندگی‌های آب را برعهده دارند. پروپیلن یا پشم‌شیشه متریال سازنده کارتریج الیافی است که در طی روند فیلتراسیون به یک استوانه مبدل خواهند شد. سایزهای کارتریج الیافی ۱۰ تا ۴۰ اینچی بوده و قطر آن را 2.5 و 4.5 اینچ، تعریف کرده‌اند.

هوزینگ فیلتر میکرونی

کارتریج‌ها و فیلترهای میکرونی در هنگام تصفیه آب باید در محفظه‌ای به نام هوزینگ قرار بگیرند. این محفظه هم به لحاظ ساخت و هم به لحاظ مواد اولیه منعطف بوده و انواع زیادی از آن موجود است. سازه هوزینگ خود از کربن استیل و frp ساخته شده است که وظیفه مهمی در فیلتراسیون آب، ایفا می‌کند.

این استیل، ضد اکسایش بوده و برای تصفیه آب با ورودی و مصرف بالا مورداستفاده قرار خواهد گرفت. هواگیری و وجود شیرهای فشارشکن از ویژگی‌های هوزینگ کارتریج می‌باشد.

زمان تعویض فیلتر میکرونی

مدت زمانی که هر فیلتر میکرونی در روند فیلتراسیون دخیل است تماماً به تفکیک آلایندگی می‌پردازند و بعد از گذشت مدت زمانی، روزنه‌های مسدود می‌شوند که همین امر ورود آب به محفظه را دچار مشکل می‌کند. افزایش افت فشار و کاهش میزان ورود آب به فیلتر از نتایج انسداد روزنه‌هاست.

اساسی‌ترین مؤلفه برای اندازه‌گیری کارایی یک کارتریج میزان فشاری است که تحمل می‌کند. اگر فشار در فیلتراسیون از حد استاندارد کمتر شود، به این معنی است که فیلترها باید تعویض گردند. این میزان افت فشار برای هر فیلتراسیون میکرونی باتوجه‌به مشخصات فنی که دارد، متفاوت است. دو نوع فیلتر رشته‌ای و غشایی باید به ترتیب ۱/۵ و یک‌بار عوض شوند. تولیدکنندگان فیلتراسیون‌های کارتریج و میکرونی حد مجاز افت فشار و تایم تعویض فیلترها را تعیین می‌کنند.

سخن نهایی

خرید فیلتر میکرونی باید با دقت انجام شود چرا که لوازم جانبی این فیلترها نقش مهمی در نحوه انجام کار خواهند داشت. درصورت وجود هرگونه نظر یا سؤال، میلاد سیفتی با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید یا با شماره‌های درج شده در وبسایت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *